Ons bedrijf

Ons bedrijf


Enkele jaren geleden vierden wij alweer ons 25 jarig jubileum! Vol trots werden in 1986 onze eerste vier fietsen meegegeven vanuit een caravan aan de Molkenbosweg in Formerum. In deze tijd is er veel veranderd, niet alleen zijn wij een stukje gegroeid maar u kunt tegenwoordig ook uw fietsen afhalen bij de boot, wel zo makkelijk. Lees hieronder een stukje over ons bedrijf.
1986

CAMPING, van origine komt de naam “Noorderlicht” van de gelijknamige camping gevestigd aan de Molkenbosweg in Formerum, daar waar nu onze hoofdvestiging zich bevindt. In 1986 waren op deze camping enkel tenten toegestaan. Aan het begin van de camping stond een kleine caravan die dienst deed als receptie. Vanaf 1986 was het voor campinggasten mogelijk om bij deze caravan fietsen te huren…

[FACT] Misschien leuk om te weten, de eerste fietsen die werden aangeschaft waren van Batavus, in totaal bestond het assortiment uit vier fietsen en kon men kiezen uit een heren- of damesfiets.
1987

RECEPTIE, in 1987 maakten de caravan en mobiele toiletten plaats voor een nieuw beheerdersgebouw. In dit gebouw kwamen niet alleen de receptie, toiletten en douches voor de camping maar werd ook plaats gemaakt voor een werkplaats en opslag voor fietsen.

[FACT] In dit jaar was er nog geen keus tussen jongens en meisjes fietsen, alle kinderfietsen hadden dezelfde kleur. Daarnaast kon de bekende “stang” van de jongensfiets worden verwijderd en zodoende konden ook meisjes op deze fiets rijden.
1988

BAGAGEVERVOER, na vele vragen of wij misschien de bagage van onze campinggasten ook van- en naar de boot wilden vervoeren werd er besloten een bedrijfsauto aan te schaffen. Onze eerste bedrijfswagen was een Renaultje 4, een zeer betrouwbare auto destijds. Het bleek zelfs, dat als we de voorstoel neer klapte, hier wel vier fietsen in pasten! Hierbij moesten de fietsen wel op de kant gelegd worden.

[FACT] Onze Renault was een van de eerste bedrijfsauto’s op Terschelling die was bestickerd! In deze tijd was het gebruikelijk om reclame borden en artikelen te verven.
1992

BUS, na enkele jaren werd de Renault ingeruild voor een busje, een Nissan Urvan. Deze bus was voorzien van een dubbele cabine en kon tot acht fietsen in een keer meenemen.
1996

FIETSENSCHUUR, in 1996 werd besloten de opslag voor de fietsen uit te breiden naar een aparte schuur. Naast de receptie werd een nieuwe schuur gebouwd. Enige tijd later werd ook de tussenruimte tussen de receptie en de fietsenschuur overdekt, dit leidde tot wat nu het beheerdersgebouw is.
2003

ONLINE, in 2003 konden gasten voor het eerst online fietsen reserveren! Gasten konden online een formulier, bestaande uit vier verschillende pagina’s, invullen waarin de gewenste fietsen konden worden geselecteerd. In deze tijd was het nog niet mogelijk om online te betalen of online de reservering te wijzigen.
2009

LOGO, tijd voor een nieuwe uitstraling, in 2009 werd een nieuwe logo geïntroduceerd voor de fietsverhuur. Het nieuwe logo bestond uit een halve fiets, met daarnaast de naam in een nieuw lettertype. In ditzelfde jaar werd ook onze nieuwe aanhanger, natuurlijk in de kleur oranje, aangeschaft.
2011

BEREIKBAARHEID, helaas is een lokaal telefoonnummer niet altijd even makkelijk om te onthouden. In 2011 werd dan ook een nieuw servicenummer aangekocht, 0900-FIETSEN ofwel 0900-3438736.

Vanaf heden zijn we ook bereikbaar op +31 (0)56 244 9897, zonder extra kosten.

ONLINE BETALEN, een van de nadelen van onze oude website bleek dat het niet mogelijk was om online te betalen. Met de introductie van een nieuwe website, tevens onze huidige website, werd het mogelijk om zowel met uw pinpas als creditcard te kunnen betalen. Een ander groot voordeel is dat het nu ook mogelijk is om zelfstandig uw reservering te wijzigen of te annuleren.

Sinds 1 januari 2023 staan wij niet meer op de haven en verzorgen wij het bagagevervoer niet meer. Wel kunnen we zorgen dat de fietsen gratis op je vakantie-adres bezorgd worden en daar ook weer worden opgehaald.